AchtergrondFeaturedNieuwsOperacast

Podcast: Launch van Rheingold op de Rijn

De opera Das Rheingold van Richard Wagner wordt deze zomer samen met symfonische show The Wagner Experience opgevoerd in Duitsland en Nederland. Niet in theaters, maar op de Rijn, in een rijnaak die naar verschillende locaties vaart. Op 15 maart werd het project gepresenteerd in Rotterdam.

Een groep Utrechtse studenten nam het initiatief voor Rheingold op de Rijn. De opera van Wagner wordt uitgevoerd door het Utrechtsch Studenten Concert en gezongen door een vrijwel volledig Nederlandse cast vol bekende namen.

Naast Das Rheingold wordt ook The Wagner Experience opgevoerd, een symfonische show op een groot scherm en met live muziek, over de invloed van Richard Wagner op de muziek.

Het ambitieuze plan wordt gerealiseerd met hulp van tal van instanties uit kunst, onderwijs en overheid. En ook de binnenvaart werkt mee. De Nederlandse Opera, Opera Zuid en de Nationale Reisopera steunen het project dat op 2 juli in Koblenz van start gaat. Na Koblenz en Duisburg vaart de rijnaak naar Arnhem, waar op 8 juli de eerste Nederlandse voorstelling plaatsvindt. Na uitvoeringen in Utrecht en Amsterdam eindigt de tournee op 23 juli in Rotterdam.

Met uitzicht op de ligplaats van het schip van Rheingold op de Rijn – in Rotterdam, naast Hotel New York – werd de productie op 15 maart gepresenteerd en ging de kaartverkoop officieel van start. We spraken met de organisatoren, cast en crew.

Vorig artikel

La muette de Portici bezoekt Bari

Volgend artikel

Tuschinski: 2e operahuis van Nederland?

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.