Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Van Laecke regisseert La traviata

Maastricht30 april 2014

door

Frank Van Laecke is opnieuw aan het werk bij Opera Zuid. In 2012 regisseerde hij er Madama Butterfly – tot Opera van het Jaar verkozen door de lezers van Place de l’Opera – en nu werkt hij aan La traviata van Verdi. We spraken de regisseur, en ook de dirigent en de hoofdrolspelers.

Traviata Opera ZuidPraten met Frank Van Laecke is praten met een regisseur die zijn werk ziet als ambacht, die bezeten is van zijn vak en die zich bescheiden opstelt, naar de componist, naar zijn spelers en naar het publiek.

In Maastricht waren de repetities voor La traviata nog maar net begonnen toen we de Vlaming spraken over zijn werk en zijn aanpak van de opera van Verdi. Dirigent Per-Otto Johansson komt ook aan het woord, evenals sopraan Adreana Kraschewski en tenor Eric Laporte, die de hoofdrollen zingen.

La traviata gaat op 24 mei in première in Eindhoven en is tot 14 juni in verschillende theaters te zien. Informatie vindt u op de website van Opera Zuid.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Play

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.