Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Sopraan Bauwien van der Meer

Utrecht3 februari 2017 Geen reacties

Vocale kwaliteit, kwetsbaar, maar niet bang: Bauwien van der Meer. Een sopraan die graag zingt en in vrijwel alle hoeken van de klassieke muziek te vinden is. Ze houdt van modern repertoire. “We zijn zo gewend aan die majeur- en mineurtoonsoorten, maar ik wil graag alles een kans geven.”

©Maurice Lammerts van Bueren

Bauwien van der Meer. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag deed ze masters bij de Dutch National Opera Academy en bij Silbersee. Naast solowerk maakt Bauwien van der Meer deel uit van Quatre Bouches en sinds 2011 vormt ze met gitariste Annedee Jaeger en cellist Joris van Haaften het Eisler Trio. Hun derde cd, In diesem Lande und in dieser Zeit, is net verschenen.

In het Utrechtse Muzieklokaal vertelde ze aan François van den Anker over de tegendraadse keuze voor haar opleiding, haar liefde voor moderne muziek en haar maatschappelijke engagement.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.