Home » Geen categorie

RPhO verlengt contract Nézet-Séguin

23 april 2010 1 reactie

Yannick Nézet-Séguin blijft tot tenminste 2015 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vandaag tekende hij een nieuw contract bij het orkest. Nézet-Séguin is sinds 2008 chef in Rotterdam en doet het bepaald niet slecht.

(Foto: Marco Borggreve.)

Nézet-Séguin volgde in 2008 Valery Gergiev op als chef-dirigent van het RPhO. Kennelijk is hij goed met die zware erfenis omgegaan, want het orkest wil graag nog een periode van drie seizoenen met hem door. Vandaag tekende de Canadees samen met directeur Hans Waege zijn nieuwe contract.

,,Voor mij was het liefde op het eerste gezicht”, vertelt Nézet-Séguin in een persbericht van het orkest. ,,Het is een orkest met een sterk karakter in een stad vol dynamiek. Ik voelde me er direct thuis. Het betekent veel voor me dat we onze relatie verder kunnen verdiepen.”

Volgens directeur Waege is de maestro ‘een uitzonderlijk talent’. ,,We hebben al veel onvergetelijke momenten beleefd, en het is zeer waardevol dat we daaraan verder kunnen bouwen”, aldus Waege. ,,De mooiste jaren moeten nog komen.”

Orkest en maestro hebben vele plannen voor de toekomst. Er staan grote tournees op stapel naar Duitsland, Midden-Europa, Groot-Brittannië en Azië en er zijn diverse opnameprojecten.

Volgende maand speelt het orkest Turandot bij De Nederlandse Opera, waar Nézet-Séguin eerder al indruk maakte met De zaak Makropulos.

door

1 reactie »

  • Leen zei:

    Wat een understatement “doet het bepaald niet slecht” …Yannick doet het briljant!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.