Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Georgië bouwt groots operatheater

Batumi12 mei 2009 Geen reacties

In de Georgische stad Batumi gaat een groots operatheater gebouwd worden. Dat maakte president Mikheil Saakashvili gisteren bekend, nadat hij een politieke bespreking in de kuststad had gehad. Saakashvili wil er het meest imponerende operahuis van de hele Zwarte Zee-regio van maken.

Saakashvili timmert flink aan de weg in Batumi. Komende week wordt er begonnen met de bouw van een imposant hotel – het grootste in de regio – terwijl er ook aan een nieuwe boulevard gewerkt wordt. Eerder gaf hij al opdracht een aantal wolkenkrabbers in het stadje te bouwen.

Een operahuis is de volgende stap, bericht Interpressnews. Volgend jaar zomer moet het gebouw al gereed zijn. Volgens de president zal het theater uitsteken boven alle andere theaters in de regio. Saakashvili wil die prestige vergroten door internationale operafestivals te organiseren in het nieuwe huis.

Als motivatie voor het project wees de president op het belang van muzikaal onderwijs. Zijn Nederlandse vrouw Sandra Roelofs maakt zich al langer hard voor het belang van muziek in de samenleving.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.