Buitenlands nieuwsNieuws

Georgië bouwt groots operatheater

In de Georgische stad Batumi gaat een groots operatheater gebouwd worden. Dat maakte president Mikheil Saakashvili gisteren bekend, nadat hij een politieke bespreking in de kuststad had gehad. Saakashvili wil er het meest imponerende operahuis van de hele Zwarte Zee-regio van maken.

Saakashvili timmert flink aan de weg in Batumi. Komende week wordt er begonnen met de bouw van een imposant hotel – het grootste in de regio – terwijl er ook aan een nieuwe boulevard gewerkt wordt. Eerder gaf hij al opdracht een aantal wolkenkrabbers in het stadje te bouwen.

Een operahuis is de volgende stap, bericht Interpressnews. Volgend jaar zomer moet het gebouw al gereed zijn. Volgens de president zal het theater uitsteken boven alle andere theaters in de regio. Saakashvili wil die prestige vergroten door internationale operafestivals te organiseren in het nieuwe huis.

Als motivatie voor het project wees de president op het belang van muzikaal onderwijs. Zijn Nederlandse vrouw Sandra Roelofs maakt zich al langer hard voor het belang van muziek in de samenleving.

Vorig artikel

Stadsschouwburg Amsterdam viert verbouwing

Volgend artikel

The Tempest beleeft Nederlandse première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.