Home » Nieuws

Zeven operatitels bij Arthaus en C Major

18 mei 2011 Geen reacties

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag zeven operatitels op de Nederlandse markt gebracht. Daaronder The Giacomo Variations met John Malkovich, onlangs gecreëerd in Wenen, en nieuwe producties van Madama Butterfly en Les Troyens.

Een in het oog springende titel die Arthaus heeft uitgebracht, is The Giacomo Variations. Het is een nieuwe kameropera die Michael Sturminger en Martin Haselböck creëerden aan de hand van werken van Casanova, Da Ponte en Mozart. In het stuk kijkt Casanova terug op zijn leven.

De titelrol wordt afwisselend gespeeld door Hollywood-ster John Malkovich en gezongen door bariton Florian Boesch. Verder zijn Ingeborga Dapkunaite en Sophie Klussmann te horen. De muziek is van Mozart, waardoor de makers spreken over ‘Mozarts Casanova’. De productie ging dit jaar in première in het Ronachter Theater in Wenen.

Arthaus heeft verder wat oudere producties uitgebracht. Uit 1983 komt een klassieke Turandot met grote namen als José Carreras, Eva Marton en Katia Ricciarelli. Lorin Maazel dirigeert.

Op Blu-Ray is een Tosca uit 2006 verschenen, met Fiorenza Cedolins en Marcelo Álvarez in de hoofdrollen, en op dvd een Ariadne auf Naxos uit hetzelfde jaar met artiesten als Emily Magee en Elena Mosuc.

Alban Bergs Lulu is uitgebracht in een productie van het Opernhaus Zürich. Laura Aikin zingt daarin de hoofdrol, Franz Welser-Möst staat op de bok. In deze voorstelling uit 2002 werden de onvolledige twee akten opgevoerd, met twee delen uit de Lulu Suite als afsluiting.

C Major heeft een nieuwe productie van Les Troyens uit het Palau de les Arts uit Valencia uitgebracht, zowel op dvd als op Blu-Ray. Dirigent is Valery Gergiev, de cast bestaat uit onder andere Lance Ryan, Daniele Barcellona en Elisabette Matos. Carlus Padrissa en zijn gezelschap La Fura dels Baus zorgen voor de enscenering. Zij produceerden eerder de Ring van Wagner in Valencia.

Verder brengt C Major een nieuwe Madama Butterfly uit, een productie van het Sferisterio Opera Festival 2009. Pier Luigi Pizzi regisseert, Daniele Callegari dirigeert en Raffaella Angeletti zingt de titelrol.

Zie voor meer informatie over de uitgaven van Arthaus Musik en C Major de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de etalage van nieuwe Arthaus- en C Major-uitgaven op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.