Buitenlands nieuwsNieuws

‘Kaufmann één van de grootste tenoren’

Volgens dirigent Claudio Abbado is Jonas Kaufmann één van de grootste tenoren op het internationale toneel van dit moment. Abbado dirigeert het Mahler Chamber Orchestra op een nieuwe cd van Kaufmann met Duits werk van Mozart, Schubert, Beethoven en Mozart, die aanstaande vrijdag (22/5) in Duitsland uitkomt.

Naar aanleiding van de nieuwe uitgave schreef Matthew Gurewitsch een groot verhaal over de tenor uit München in de New York Times. Daarin zegt Claudio Abbado, de muzikaal leider op de cd van Decca: „Ik zie Kaufmann als zeker één van de grootste tenoren op het internationale toneel. Hij is een compleet artiest, de enige die de test van zo’n breed repertoire met zoveel zekerheid en uitstekende resultaten kan doorstaan.”

Kaufmann zelf vertelt dat hij van plan is dat hoge niveau nog lang vast te houden, en niet zoals veel andere tenoren in no time op te branden. „De top bereiken is absoluut minder moeilijk dan er blijven”, zegt hij. „In het verleden werd niemand in een klap een ster. Nu kunnen de dingen heel snel gaan. Quick to rise, quick to fall. Ik ben erg dankbaar voor mijn vijftien jaar ervaring. Ik kan achterover leunen en wat relaxter omgaan met alle gekheid.”

Op 22 mei wordt Kaufmanns veelzijdige cd in Duitsland gelanceerd. De rest van de wereld moet nog even wachten, daar komt het album in september uit.

Klik hier voor het hele verhaal over Kaufmann in de New York Times.

Vorig artikel

Weense opera viert 140ste verjaardag

Volgend artikel

Opera uit de as van het kwaad

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.