Buitenlands nieuwsNieuws

New York City Opera sluit deal met orkest

De voorlopige deal die de New York City Opera deze week met zijn orkest overeenkwam, is donderdag bekrachtigd. Het orkest heeft een driejarig contract met het gezelschap afgesloten en brengt zo een einde aan lange onzekerheid rond het voortbestaan van de City Opera.

De New York City Opera verkeert sinds afgelopen zomer in serieuze problemen. Het moest zijn thuis in Lincoln Center al verlaten en leek door onenigheid met zijn musici en zangers zelfs helemaal ten onder te gaan. Lees het nieuwsbericht van woensdag 18 januari.

Die ondergang is (voorlopig) voorkomen. De American Federation of Musicians bekonkelde deze week een driejarige deal met het gezelschap. Donderdag hebben de orkestleden de deal geaccepteerd. Het orkest zegt grote concessies te doen om de City Opera te helpen overleven.

Of de City Opera ook een doorbraak heeft bereikt in de onderhandelingen met de American Guild of Musical Artists, die de belangen van de koorleden en solozangers behartigt, is nog niet bekendgemaakt.

Vorig artikel

Youtube-portret: Olga Peretyatko

Volgend artikel

Barokopera in de deeltjesversneller

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.