Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Lohengrin-zwaan duikt orkestbak in

Freiburg28 januari 2012 2 reacties

Het optreden van een ‘live zwaan’ in een voorstelling van Lohengrin bij het Theater Freiburg ging donderdagavond niet helemaal zoals gerepeteerd, zo bericht de Badische Zeitung. De zwaan kon niet stil blijven zitten tijdens zijn korte optreden en fladderde de orkestbak in.

De zwaan uit het Lohengrin-libretto wordt heden ten dage meestal weggelaten of vervangen door een ander symbool, schreef correspondent Alessandro Anghinoni al in zijn recensie van deze productie. Het Theater Freiburg liet de watervogel echter wel aantreden. En dan niet eentje van papier-maché, maar een echte, van veren.

Dat dat niet geheel zonder risico is, bleek donderdagavond tijdens de tweede voorstelling van Frank Hilbrichs productie. De zwaan werd geacht drie minuten in zijn nest te zitten bij de opening van de derde akte (de ‘bruiloftsmars’), maar sprong van zijn stek, fladderde naar de rand van de bühne en verdween in de orkestbak.

Terwijl het publiek schrok, bleef het orkest onverstoorbaar doorspelen. Gelukkig wist de trainer van de zwaan, Tatjana Zimek, het beest rap tussen de musici te vangen, zodat de voorstelling zonder problemen vervolgd kon worden.

door

2 reacties »

  • Spen zei:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • Alessandro zei:

    It was funny enough to see the swan on stage – I guess people experienced the most funny third act ever ever!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.