Home » Nieuws

Jan Willem de Vriend ontvangt Radio 4 Prijs

7 juni 2012 Geen reacties

Jan Willem de Vriend ontvangt de Radio 4 Prijs 2012. Dat werd woensdag bekendgemaakt in het programma De Ochtend van 4. De Vriend krijgt een sculptuur, 5000 euro voor een zelf te kiezen goed doel en de vrijheid om het speciale concert rond de uitreiking van de prijs zelf te programmeren.

Jan Willem de Vriend (foto: Michiel van Nieuwkerk).

De Radio 4 Prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek, zo leest de toelichting van de radiozender. Eerder kregen Theo Olof, Jaap van Zweden en het Nederlands Blazers Ensemble de prijs.

Jan Willem de Vriend is chef-dirigent van het Combattimento Consort en het Nederlands Symfonieorkest. De prijs is hem ten deel gevallen vanwege zijn ‘creatieve bijdragen aan de klassieke muziek’, aldus het juryrapport. Radio 4 waardeert het vermogen van de maestro om bekende muziek actueel te laten klinken en minder bekende muziek onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

,,De Vriend is naast een bijzonder musicus een ambassadeur voor de klassieke muziek in de ruimste zin van het woord”, reageert zendermanager Marwil Straat. ,,Zijn enthousiasme voor muziek is aanstekelijk en stimuleert je de klassieke muziek verder te willen ontdekken.”

De prijs wordt op zondag 18 november uitgereikt in een speciaal concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, door De Vriend zelf geprogrammeerd.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.