Binnenkort

Kracht brengt ‘rockopera buffa’ op Parade

In de zomermaanden trekt traditiegetrouw de Parade door Nederland. Het reizend theaterfestival dat ooit als de ‘Boulevard of Broken Dreams’ begon, doet onder de naam de Parade de steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam aan. Er is in het programma ook een voorstelling die verwijst naar opera.

‘Kwestbaar en ondernemend’. Zo typeert artistiek directuer Nicole van Vessum het festivalbeeld van dit jaar. De Parade brengt 60 theatervoorstellingen, 45 bands en 15 kindervoorstellingen op de verschillende locaties.

Er zijn voorstellingen in tenten zoals de Reizende Schouwburg, het Paradetheater, de Blauwe Hemel en de Orangerie. En naast het aanbod van theater en muziek is er ook op culinair gebied van alles te beleven op het reizend theaterfestival.

FIGARO, FIGARO, FIGARO, A night at the Opera is een ‘rockopera buffa’ die door Egon Kracht en the Troupe in alle Parade-steden wordt gebracht. De titel verwijst naar zowel de film van the Marx Brothers als het album van Queen.

Voor FIGARO, FIGARO, FIGARO wordt, zo luidt de programmatoelichting, geput uit diverse operateske bronnen. Het is een muzikale missing link tussen Mozart, Queen, Zappa, Rossini, Nina Hagen, Monteverdi en anderen.

The Troupe wordt voor deze serie voorstellingen gevormd door Dionys Breukers, Michiel van Dijk, Freek Kroon, Henk Zwart en Noortje Braat. De première is op 25 juni op de Parade in Rotterdam.

De Parade staat in: Rotterdam (21 juni – 1 juli), Den Haag (6 – 15 juli), Utrecht (20 juli – 5 augustus) en Amsterdam (10 – 26 augustus).

Vorig artikel

OPERA2DAY stoft Dolhuys Kermis af

Volgend artikel

Gezocht: Bevlogen recensenten!

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.