Nieuws

Fischer-Dieskau uitgelicht in Concerthuis

Als eerbetoon aan de onlangs overleden bariton Dietrich Fischer-Dieskau heeft Radio 4 de allereerste Nederlandse registratie van de zanger online gezet. De concertopname is nu in het Concerthuis van de radiozender te beluisteren.

Fischer-Dieskau overleed op 18 mei. De Duitser bouwde in zijn carrière, die kort na de Tweede Wereldoorlog van de grond kwam, een enorme reputatie op. Met name in het liederencircuit.

In 1952 nam Fischer-Dieskau Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen op. Die plaatopname werd legendarisch. Niet lang daarna, in 1954, bracht de bariton een bezoek aan Nederland, waar hij in de VARA Studio in Hilversum een concert zong. Die opname is nu in het Radio 4 Concerthuis te beluisteren.

Naast deze eerste Nederlandse opname van Fischer-Dieskau zijn ook twee liedrecitals van de zanger te beluisteren: één met repertoire van Schubert en één met repertoire van Richard Strauss.

De concerten in het Concerthuis zijn gratis te beluisteren en blijven maximaal drie maanden beschikbaar. Zie de website van het Radio 4 Concerthuis.

Vorig artikel

Het nieuwe Festspielseizoen in Bayreuth

Volgend artikel

Opera in de media: week 28

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.