Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Wisseling van de wacht in Washington

Washington7 oktober 2010 Geen reacties

Jarenlang trokken dezelfde personen aan de touwtjes bij de Washington National Opera, maar daar is de afgelopen weken opeens verandering in gekomen. Algemeen directeur Plácido Domingo kondigde aan in 2011 te stoppen, muzikaal directeur Heinz Fricke is per direct vervangen door Philippe Auguin.

Philippe Auguin (foto: Hanya Chlala / ArenaPAL).

Domingo maakte eind september bekend dat hij zijn contract niet verlengd. Hij neemt in juni 2011 afscheid van het operahuis dat hij zeven jaar lang leidde. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Deze week kwam daar het nieuws bij dat ook de Duitse muzikaal directeur Heinz Fricke afscheid neemt, na achttien jaar van dienst. Fricke kan vanwege gezondheidsredenen zijn werk niet voortzetten en is vervangen door de 49-jarige Philippe Auguin, een Franse dirigent die reeds op de grootste operatonelen ter wereld met het stokje zwaaide.

Auguin start vandaag, donderdag 7 oktober, al zijn werk in de Amerikaanse hoofdstad. Hij zal een productie van Richard Strauss’ Salome leiden.

Volgens Domingo is de Fransman een ‘uitmuntende dirigent en een uitstekende keus om het orkest van de Washington National Opera te leiden’.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.