Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo onthult seizoen Washington Opera

Washington13 januari 2010 Geen reacties

Plácido Domingo heeft dinsdag 12 januari het seizoen 2010/2011 van de Washington National Opera gepresenteerd. Het operahuis brengt vanwege budgettaire problemen één productie minder. Wel staan er de nodige sterren op het programma.

(Foto Domingo: Greg Gorman.)

(Foto Domingo: Greg Gorman.)

De beroemde tenor Domingo is algemeen directeur van twee Amerikaanse operahuizen, die in Los Angeles en die in Washington. In Washington presenteerde hij gisteren het seizoen 2010/2011.

Omdat het financieel niet meezit met het operahuis staat er volgend seizoen één productie minder op het programma. Wel wordt het overgebleven vijftal vaker uitgevoerd. In totaal zijn er 45 voorstellingen.

Het seizoen opent op 11 september 2010 met Un Ballo in Maschera met zangers als Salvatore Licitra, Luca Salsi en Tamara Wilson. Verder staan Salome van Strauss, Madama Butterfly van Puccini, Iphigénie en Tauride van Gluck en Don Pasquale van Donizetti op het programma.

Domingo zal zelf zingen in Iphigénie en Tauride en voorstellingen dirigeren van Madama Butterfly en Don Pasquale.

Opvallende zangers die een stop in Washington zullen maken, zijn Deborah Voigt als Salome (haar huisdebuut), Ana María Martínez als Cio-Cio San en Patricia Racette als Iphigénie.

Nieuw is een concertserie genaamd ‘Plácido Domingo Celebrity Series’. Daarin zullen Juan Diego Flórez (februari 2011) en Bryn Terfel (maart 2011) hun opwachting maken. De laatste debuteert bij het operahuis.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.