Nieuws

Guus Mostart koninklijk onderscheiden

Intendant Guus Mostart van de Nationale Reisopera is op zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ontving hij de Enschede-penning van burgemeester Den Oudsten. De uitreiking vond plaats na afloop van de première van Götterdämmerung.

Guus Mostart met Jacques Wallage, de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Reisopera (foto: Rob Elsjan).

Met Götterdämmerung sluit de Reisopera zijn vierjarige project rond Wagners Ring des Nibelungen af. Het is tevens de laatste productie die het gezelschap dit jaar zal brengen. Een geschikt moment om zijn afscheid te vieren, vond Mostart, ook al vertrekt hij pas per 1 januari.

Commissaris van de Koningin Bijleveld-Schouten kwam langs om hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze stelde dat Mostart de Reisopera in twaalf jaar tijd ‘een gezicht en een grote reputatie heeft gegeven’.

Burgemeester Den Oudsten gaf Mostart de Enschede-penning vanwege de ‘uitzonderlijke en meerjarige verrichtingen die een speciale uitstraling geven aan de stad Enschede en bijdragen aan de promotie en het imago van de stad’.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Nederlandse zangers

Volgend artikel

La Fenice (1): Een beklijvende Rigoletto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.