Nieuws

Cité de l’Opera: Ruth, Michel en Benjamin

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 263.

On the road voor Upload
Componist Michel van der Aa werkt aan Upload, een nieuwe opera die in maart in Amsterdam te zien zal zijn. Vocale solisten in de voorstelling zijn Julia Bullock en Roderick Williams.

Complot
Nederland heeft Lange Frans, in Oostenrijk wordt de coronascherts verkondigd door Günther Groissböck.

#RBG
Veel mensen uit de wereld van klassieke muziek en opera deelden met de hashtag #RBG herinneringen aan de Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg, die afgelopen week overleed.

Ruth op de bühne
De Washington National Opera publiceerde een archieffoto van rechter Bader Ginsburg, begeleid door tenor Lawrence Brownlee, bij haar sprekende rol als de hertogin Von Krakenthorp in Donizetti’s La fille du régiment in 2016.

Kaiser aan de Rijn
Der Kaiser von Atlantis is nog tot half oktober te zien bij de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf.

Nette pagina
Meneer Van der Ploeg heeft Place de l’Opera overduidelijk nog niet bezocht.

Opera in de auto
Op Twitter wordt het initiatief van de English National Opera voor ’s werelds eerste complete drive-in-operavoorstelling van alle kanten geprezen.

Überbingewatching
Die dagelijkse streams van opera’s door de Metropolitan Opera in New York, wie kijkt daar eigenlijk naar? Het antwoord: Marion en Carolyn. Ze hebben ze allemaal – inmiddels meer dan 170 – gezien.

Vooruitzicht
Bariton Benjamin Appl werkt aan een nieuwe cd. Het worden liederen van Hugo Wolf met orkest.

Das ist kein Mann!
In 2021 opent de Bayreuther Festspiele met de opera Der fliegende Holländer. Dirigent Oksana Lyniv zal voor het orkest staan.

Goedenscheamer
Recent werden de concertante uitvoeringen van Der Ring des Nibelungen door de Oper am Rhein opgenomen. Spotify brengt de muziek zonder trema.

Vorig artikel

Operadagen brengt DEDAPONTETRILOGIE

Volgend artikel

Marion Dumeige op Classical Talent-tournee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.