Buitenlands nieuwsNieuws

Popster Leona Lewis wil opera zingen

De bekende popster Leona Lewis zou graag willen overstappen naar het operavak. Dat zei ze maandag tegen The Independent. De Britse zangeres heeft zelfs al een rol in gedachten: de titelpartij in Lakmé van Delibes.

Leona Lewis tijdens haar tournee The Labyrinth in 2010 (foto: David Skinner / Wikipedia).

Lewis werd beroemd toen ze in 2006 X Factor won. Sindsdien maakte ze albums als Spirit en Echo, waar wereldwijd maar liefst 9 miljoen exemplaren van verkocht werden. Ze werd drie keer genomineerd voor een Grammy Award en ontving vele andere prijzen.

In gesprek met The Independent vertelt Lewis echter dat ze eigenlijk opera wil zingen. ,,Ik ben klassiek getraind en dat is wat ik eigenlijk wil doen”, zei ze volgens de Engelse krant. ,,Het is een andere manier van je stem gebruiken. Daarom zou ik me zeker een jaar lang serieus aan training moeten wijden. Dat is hoe ik ben, ik moet er helemaal voor gaan als ik dit wil doen.”

Ze vertelt dat ze het geweldig zou vinden als ze eens Lakmé, de titelrol in de opera van Léo Delibes, zou kunnen zingen. ,,Die rol zingen zou een droom voor me zijn.”

Hieronder één van de nummers van Lewis in de hoedanigheid van popzangeres. Ze zingt ‘Trouble’.

Vorig artikel

Actie: Met korting naar de Scala in Milaan!

Volgend artikel

Opera in de media: week 42

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.