Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Popster Leona Lewis wil opera zingen

11 oktober 2012

door

De bekende popster Leona Lewis zou graag willen overstappen naar het operavak. Dat zei ze maandag tegen The Independent. De Britse zangeres heeft zelfs al een rol in gedachten: de titelpartij in Lakmé van Delibes.

Leona Lewis tijdens haar tournee The Labyrinth in 2010 (foto: David Skinner / Wikipedia).

Lewis werd beroemd toen ze in 2006 X Factor won. Sindsdien maakte ze albums als Spirit en Echo, waar wereldwijd maar liefst 9 miljoen exemplaren van verkocht werden. Ze werd drie keer genomineerd voor een Grammy Award en ontving vele andere prijzen.

In gesprek met The Independent vertelt Lewis echter dat ze eigenlijk opera wil zingen. ,,Ik ben klassiek getraind en dat is wat ik eigenlijk wil doen”, zei ze volgens de Engelse krant. ,,Het is een andere manier van je stem gebruiken. Daarom zou ik me zeker een jaar lang serieus aan training moeten wijden. Dat is hoe ik ben, ik moet er helemaal voor gaan als ik dit wil doen.”

Ze vertelt dat ze het geweldig zou vinden als ze eens Lakmé, de titelrol in de opera van Léo Delibes, zou kunnen zingen. ,,Die rol zingen zou een droom voor me zijn.”

Hieronder één van de nummers van Lewis in de hoedanigheid van popzangeres. Ze zingt ‘Trouble’.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.