Home » Binnenkort

La Respirazione voert Delibes’ Lakmé op

Apeldoorn4 mei 2011 Geen reacties

Het Apeldoornse operakoor La Respirazione voert op 8 en 9 juni de opera Lakmé op. Het is voor het eerst in veertig jaar dat de opera van Leo Delibes in Nederland op de planken wordt gebracht. De regie is in handen van Sybrand van der Werf.

De productie van Lakmé is een ‘unieke samenwerking’, stelt de organisatie. De muzikale begeleiding komt van het professionele orkest Ensemble Conservatoire. Operaregisseur Sybrand van der Werf zorgt voor de regie.

Het Apeldoornse semiprofessionele koor La Respirazione tekent samen met de solisten Joep van Geffen en Micah Kessel voor de uitvoering. Zij worden bijgestaan door een amateurdansgroep en basisschoolleerlingen uit de omgeving van Apeldoorn.

Lakmé is een mystiek verhaal over een onmogelijke liefde in koloniaal India. Het stuk is bekend van het ‘bloemenduet’ en de ‘klokjesaria’, maar is in zijn geheel al veertig jaar niet meer opgevoerd in Nederland, aldus het koor.

De productie wordt tweemaal opgevoerd in schouwburg Orpheus in Apeldoorn: op 8 en 9 juni om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van La Respirazione.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.