Buitenlands nieuwsNieuws

Beczala tekent bij Deutsche Grammophon

Tenor Piotr Beczala heeft op donderdag 15 november een exclusief contract bij Deutsche Grammophon getekend. Zijn eerste project wordt een eerbetoon aan Richard Tauber, zijn muzikale held.

Piotr Beczala bij de ondertekening van zijn contract in Wenen (foto: Stefanie Starz).

De deal met Beczala werd gepresenteerd in de Teesalon van de Wiener Staatsoper. De Poolse tenor droeg daarbij een monocle, één van de karakteristieke accessoires van Richard Tauber, de beroemde Oostenrijkse tenor uit het begin van de twintigste eeuw.

Het eerste DG-album dat van Beczala zal verschijnen, is een eerbetoon aan Tauber. De cd zal een verzameling operette-aria’s bevatten van componisten als Lehár, Kálmán, Stolz en Erwin en wordt in mei 2013 uitgebracht in het kader van ‘150 jaar operette’, een reeks activiteiten en projecten die Deutsche Grammophon gaat organiseren om nieuw leven in het genre te blazen.

In een bericht van het label vertelt Beczala dat het een eer voor hem is om in de voetsporen van vele grote artiesten te treden en zich bij Deutsche Grammophon aan te sluiten. En over zijn aanstaande album zegt hij: ,,Deze muziek naar een groter publiek brengen is één van mijn dromen. Ik hoop recht te doen aan de geweldige herinnering aan één van de beste stemmen aller tijden.”

Vorig artikel

Cura smeedt Cavalleria en Pagliacci aaneen

Volgend artikel

Matinee brengt Simplicius in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.