Buitenlands nieuwsNieuws

Villazón herstelt goed van operatie

De operatie aan de stembanden van tenor Rolando Villazón is bijzonder goed verlopen, laat de tenor op zijn website weten. Hij inmiddels zijn stem alweer aan het trainen en is vol optimisme.

(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon).
(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon).

Villazón laste in april al zijn voorstellingen voor de rest van het jaar af omdat er een cyste was gevonden op zijn stembanden.

Enige tijd later verschenen er berichten dat zijn herstel nog langer dan alleen 2009 zou duren en dat hij ook optredens die voor begin 2010 stonden gepland, had afgezegd.

Maar nu is er op de website van de bekende tenor goed nieuws te lezen. „Ik ben erg blij jullie te vertellen dat mijn operatie heel goed is verlopen en dat alles er zelfs beter uitziet dan we hadden kunnen hopen”, laat hij in een kort berichtje aan zijn fans weten.

„Het is goed om een lange weg te gaan. Je leert ervan dat je geen enkele stap als vanzelfsprekend kunt beschouwen”, vervolgt hij. „Ik kan niet wachten om weer voor jullie te zingen.”

Villazón heeft in 2010 onder meer een optreden in Idomeneo in Parijs, een optreden met Anna Netrebko en Elina Garanca in Carmen in Wenen en een optreden als Des Grieux is Massenets Manon in Londen op het programma staan. Of hij op tijd hersteld is voor die voorstellingen, is nog niet duidelijk.

Vorig artikel

Youtube-portret: Anna Netrebko

Volgend artikel

Hans en Grietje met luguber smaakje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.