Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Villazón herstelt goed van operatie

21 juli 2009 Geen reacties

De operatie aan de stembanden van tenor Rolando Villazón is bijzonder goed verlopen, laat de tenor op zijn website weten. Hij inmiddels zijn stem alweer aan het trainen en is vol optimisme.

(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon).

(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon).

Villazón laste in april al zijn voorstellingen voor de rest van het jaar af omdat er een cyste was gevonden op zijn stembanden.

Enige tijd later verschenen er berichten dat zijn herstel nog langer dan alleen 2009 zou duren en dat hij ook optredens die voor begin 2010 stonden gepland, had afgezegd.

Maar nu is er op de website van de bekende tenor goed nieuws te lezen. „Ik ben erg blij jullie te vertellen dat mijn operatie heel goed is verlopen en dat alles er zelfs beter uitziet dan we hadden kunnen hopen”, laat hij in een kort berichtje aan zijn fans weten.

„Het is goed om een lange weg te gaan. Je leert ervan dat je geen enkele stap als vanzelfsprekend kunt beschouwen”, vervolgt hij. „Ik kan niet wachten om weer voor jullie te zingen.”

Villazón heeft in 2010 onder meer een optreden in Idomeneo in Parijs, een optreden met Anna Netrebko en Elina Garanca in Carmen in Wenen en een optreden als Des Grieux is Massenets Manon in Londen op het programma staan. Of hij op tijd hersteld is voor die voorstellingen, is nog niet duidelijk.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.