Nieuws

Tania Kross ontvangt Radio 4 Prijs

Mezzosopraan Tania Kross heeft de Radio 4 Prijs gewonnen. Dat maakte de klassieke zender donderdag bekend in het programma De Ochtend van 4, waar Kross te gast was. De zangeres ontvangt op 16 februari 2014 haar prijs tijdens een speciaal concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Tania Kross in de studio voor de bekendmaking van de Radio 4 Prijs (foto: Radio 4).
Tania Kross in de studio voor de bekendmaking van de Radio 4 Prijs (foto: Radio 4).

Radio 4 prijst Kross voor haar vernieuwende rol in de klassieke muziek. Zendermanager Marwil Straat: “Ze koppelt vakmanschap aan een brede blik op het muziekveld, waarbij muzikale en culturele scheidslijnen vervagen en zij een directe verbinding met het publiek aangaat.”

De Radio 4 Prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een musicus, ensemble of concertinstelling die ‘op een onderscheidende manier klassieke muziek aan een breder publiek presenteert’. De prijs bevat een sculptuur en 5.000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Artiesten als Jaap van Zweden en Jan Willem de Vriend gingen Kross voor als winnaars.

De mezzosopraan zal de programmering van het concert waarin ze haar prijs krijgt uitgereikt mede vormgeven.

Vorig artikel

Het Belvedere-verslag: de 1e halve finale

Volgend artikel

De Munt gaat naar het strand

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.