Home » Nieuws

Zuid-Koreaanse toreador wint Belvedere

Amsterdam7 juli 2013 5 reacties

De Zuid-Koreaanse bariton Dong-Hwan Lee heeft zaterdagavond de 32e editie van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition gewonnen. Een jury van operabazen en casting directors vond hem na het finaleconcert in Het Muziektheater in Amsterdam de beste van de dertien finalisten.

Van links naar rechts: Rheinaldt Moagi, Eve-Maud Hubeaux, Dong-Hwan Lee en Roman Burdenko (foto: Paul van Wijngaarden).

Van links naar rechts: Rheinaldt Moagi, Eve-Maud Hubeaux, Dong-Hwan Lee en Roman Burdenko (foto: Paul van Wijngaarden).

Dong-Hwan Lee (32 jaar) is verbonden aan de Hamburgische Staatsoper. In de finale zong hij de aria ‘Votre toast, je peux vous le rendre’ van toreador Escamillo uit Carmen. Daarmee sleept hij de hoofdprijs (7.000 euro) in de wacht.

Bijna net zo veel prijzengeld mocht Rheinaldt Moagi mee naar huis nemen. De Zuid-Afrikaanse tenor won de derde prijs (2.500 euro), de publieksprijs (2.000) en de prijs van de internationale mediajury (1.500 euro). Hij zong in het finaleconcert (begeleid door Het Gelders Orkest onder Ed Spanjaard) ‘Il était une fois à la cour d’Eisenach’ uit Les contes d’Hoffmann van Offenbach.

De tweede prijs (3.500 euro) werd gedeeld door de Zwitserse mezzosopraan Eve-Maud Hubeaux (aria uit L’Italiana in Algeri) en de Russische bariton Roman Burdenko (aria uit Un ballo in maschera).

Naast de vijf hoofdprijzen werden er nog tal van kleinere prijzen uitgereikt, ook aan zangers die het niet verder dan de halve finale waren gekomen.

door

5 reacties »

 • Antonio zei:

  Het was een aanfluiting.
  Meer heb ik er niets over te zeggen.

 • Onno zei:

  @Antonio – Ik had een kaartje gekocht, maar was op het laatste moment verhinderd. Kun je iets meer vertellen over waarom het een aanfluiting was?

 • Antonio zei:

  @Onno – ik ben geen recensent, ik ben een gewone opera en stemmen liefhebber.
  Ik heb geen een stem gehoord waarvan ik dacht: ja!
  De winnaar was gewoon een bariton, een van de vele …. hoe moet ik het zeggen … nou ja – hij zong.
  En daar was nog een Braziliaanse tenor bij die normaal gesproken niet eens bij een conservatorium zou worden aangenomen. Als er iemand is die mij dat kan uitleggen – graag!

 • d. tecker zei:

  @Onno: U kunt de stemmen van diverse zangers/zangeressen van de finale-avond van het Belvédère Concours zelf beoordelen, want Radio 4 zendt op dinsdag 9 juli om 20.00 uur een compilatie van deze avond uit.

 • onno zei:

  Dank voor de tip. Ik ga luisteren.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.