Nieuws

Belvedere-concours vindt plaats in Erfurt

De 39ste International Belvedere Singing Competition vindt van 20 tot en met 27 juni 2021 plaats in Erfurt. De editie stond gepland voor de zomer van 2020 in het Letse Jurmala, maar kon vanwege de coronacrisis toen niet doorgaan. Aan de competitie nemen alle zangers deel die zich vorig jaar gekwalificeerd hadden en die zich dit jaar nog zullen kwalificeren.

De intendant van het Theater Erfurt, Guy Montavon, is al jaren lid van de internationale jury van het Belvedere. Hij stelde voor om de competitie dit jaar naar zijn stad in Thüringen te halen, omdat de geplande finalestad Jurmala geen optie is.

Vorig jaar hadden al 594 zangers in 25 steden auditie gedaan voor het Belvedere, waarvan 59 zangers zich voor de finalerondes hadden gekwalificeerd. Zij kunnen dit jaar in Erfurt deelnemen. Daarnaast vinden de komende tijd nog 25 kwalificatierondes plaats. Niet in Nederland, wel in steden als Berlijn, Dortmund en Düsseldorf.

Zie voor meer informatie de website van het Belvedere.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Albert, Tony en Jessye

Volgend artikel

Bewerking derde akte Parsifal op Radio 4

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.