Buitenlands nieuwsNieuws

Muti gaat naar Rome, zegt stadsbestuur

Volgens een persbericht van het stadsbestuur van Rome zal Riccardo Muti vanaf december 2010 het Teatro dell’Opera van de stad gaan leiden. Dat terwijl de Italiaanse dirigent onlangs een vijfjarig contract tekende bij het Chicago Symphony Orchestra.

Muti gaat vanaf seizoen 2010-2011 vijf jaar aan de slag in Chicago, maar volgens Rome gaat de maestro tegelijkertijd de boel in de Italiaanse hoofdstad runnen, aldus een bericht van Associated Press.

In de persverklaring van het bestuur van Rome valt te lezen dat de burgemeester van de stad, Gianni Alemanno, kort geleden in Oostenrijk de deal met Muti heeft beklonken.

Rome’s operahuis staat zwaar in de schaduw van de Scala in Milaan en daar wil Alemanno graag iets aan doen. De komst van Muti zou daarbij kunnen helpen.

Muti was eerder chef bij het New Philharmonia Orchestra in Londen en het Philadelphia Orchestra. Hij was ook vele jaren nauw betrokken bij de Scala, maar ging daar in 2005 na een hoop herrie weg.

Vorig artikel

Verdrinken in de klanken van Novikova

Volgend artikel

Audi wint eerste Johannes Vermeer Prijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.