Buitenlands nieuwsNieuws

Filmpjes: Domingo zingt voor Kennedy

Afgelopen seizoen werd senator Edward Kennedy, die vorige week op 77-jarige leeftijd overleed, begraven in Boston. Tijdens de uitvaartceremonie traden tenor Plácido Domingo, mezzosopraan Susan Graham en cellist Yo-Yo Ma op. Drie filmpjes.

Edward Kennedy overleed na veertien maanden te hebben gestreden tegen kanker. Kennedy was 47 jaar actief in de Amerikaanse politiek.

Gedurende zijn leven verloor Kennedy al zijn drie broers: Joseph (omgekomen in de Tweede Wereldoorlog), John (vermoord in 1963) en Robert (vermoord in 1968).

In Boston werd een twee uur durende kerkdienst georganiseerd om de uitvaart van Kennedy te begeleiden. Dat gebeurde op zaterdag, nadat zo’n 50.000 mensen in de week ervoor afscheid hadden genomen van Kennedy toen hij opgebaard lag in het John F. Kennedy Presidential Library.

Bij de dienst waren vele prominente Amerikanen aanwezig, waaronder Obama, Bush en Clinton. Nadat verschillende Kennedy’s een woord hadden gesproken, verzorgden cellist Yo-Yo Ma, tenor Placido Domingo en mezzosopraan Susan Graham. Hieronder hun optredens in de genoemde volgorde.

Ma speelt uit de zesde cellosuite van Bach, Domingo zingt, met begeleiding van Ma, Panis Angelicus van Franck en Graham zingt het Ave Maria van Schubert.

Vorig artikel

Seizoen Lyric Opera telt vele sterren

Volgend artikel

Cornet: 'Er is hier een soort magie'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.