Buitenlands nieuwsNieuws

Vandalist bekladt Metropolitan Opera

Een vandaal heeft woensdagochtend onder meer schilderijen en beelden in het kantoorgedeelte van de Metropolitan Opera in New York beklad met graffiti. Dat berichten verschillende Amerikaanse media.

De Metropolitan Opera in New York.
De Metropolitan Opera in New York.

De vandaal wist woensdagochtend vroeg het gebouw van de Metropolitan Opera binnen te komen en spoot daar vloeken en vulgaire taal op diverse kunstwerken. Volgens berichten beperkte hij zijn ‘werk’ tot het kantoorgedeelte van het operahuis.

Sommige media menen dat de vandaal mogelijk een ontevreden werknemer is. Volgens de politie is er geen spoor van inbraak. Bovendien zit de Metropolitan Opera momenteel midden in pittige onderhandelingen met de vakbonden van artiesten. Eén van de vakbonden liet echter weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat dit met het oog op de onderhandelingen is gedaan.

Hoeveel schade is aangericht, is niet bekend. Volgens de politie werd in elk geval een schilderij met een waarde van 50.000 dollar beklad.

Vorig artikel

Pesaro-festival presenteert vijf Rossini's

Volgend artikel

Oehms zet Westbroeks Fanciulla op cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. stefan caprasse
  26 juni 2014 at 11:46

  Schurk! Bandiet! Beeldenstormer! Cultuurbarbaar! Neanderthaler!

 2. Loesje
  26 juni 2014 at 11:57

  Stefan, volgens mij hoort de Neanderthaler in dit rijtje niet thuis 🙂

 3. Pieter K. de Haan
  26 juni 2014 at 13:37

  Als er in het artikel – terecht – sprake is van een “vandaal”, waarom staat er dan in de kop – ten onrechte – “vandalist”?

 4. stefan caprasse
  26 juni 2014 at 16:03

  @Loesje: inderdaad, mijn excuses aan alle Neanderthalers, die niets misdaan hebben… 🙂