Buitenlands nieuwsNieuws

Ziekte plaagt Tosca van Metropolitan Opera

Het zit de Metropolitan Opera uit New York niet mee met haar openingsproductie van Tosca. Door ziekte moest het operahuis heel wat kunstgrepen toepassen om de voorstelling van Puccini’s opera gisteren in goede banen te leiden, bericht de Associated Press.

Gisteren, 24 september, stond de tweede voorstelling van Tosca op het programma, nadat de productie maandag met een groots openingsgala was begonnen.

Bariton George Gagnidze voelde zich na één akte overbelast in zijn rol van Scarpia, waarop in de tweede akte Carlo Guelfi zijn partij vanaf de zijkant van het toneel zong. Gagnidze bleef wel op het toneel staan acteren.

Noemenswaardig is dat Gagnidze zelf eigenlijk ook een invaller was, aangezien in eerste instantie Juha Uusitalo de rol van Scarpia zou zingen, tegenover Karita Mattila als Tosca.

Dirigent James Levine had die avond al moeten afzeggen omdat hij last had van zijn rug. Joseph Colaneri viel voor hem in.

Vorig artikel

Wonderschoon operaatje van Rachmaninov

Volgend artikel

Opera Zuid lanceert Dido Time

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.