Nieuws

Ambrogio Maestri wint Prix d’Amis 2014

Ambrogio Maestro heeft de Prix d’Amis 2014 van de Vrienden van De Nationale Opera gewonnen. Dat werd op 25 december bekendgemaakt tijdens de kerstmatinee van La bohème. Het Nederlands Philharmonisch Orkest werd onderscheiden met een oeuvreprijs voor haar rol in de volledige uitvoering van Der Ring des Nibelungen.

Ambrogio Maestri in Falstaff bij De Nationale Opera (foto: Baus).
Ambrogio Maestri in Falstaff bij De Nationale Opera (foto: Baus).

De Vrienden van De Nationale Opera reiken ieder jaar tijdens de matineevoorstelling van De Nationale Opera op eerste kerstdag de Prix d’Amis uit. De prijs gaat naar een solist die door de leden uitgekozen is als beste solist van het afgelopen seizoen.

Ambrogio Maestri is tot winnaar uitgeroepen vanwege zijn titelrolvertolking in Falstaff van Verdi, een productie die afgelopen zomer in Amsterdam te zien was. “Deze winnaar heeft ons met zijn scala aan zang- en acteerprestaties meegesleept in een rollercoaster van emoties, van hilarisch naar ontroerend en weemoedig, en weer terug”, aldus Ing Yoe Tan, voorzitter van de vriendenvereniging.

Naast de reguliere Prix d’Amis werd een extra oeuvreprijs uitgereikt aan het Nederlands Philharmonisch Orkest, vanwege de rol van het orkest in de volledige uitvoering van Der Ring des Nibelungen begin dit jaar. De enscenering die Pierre Audi van de cylus van Richard Wagner maakte, werd begin dit jaar voor het laatst opgevoerd, onder muzikale leiding van Hartmut Haenchen.

Falstaff en Der Ring des Nibelungen zijn ook genomineerd in de verkiezing van ‘Opera van het jaar 2014‘ op Place de l’Opera.

Vorig artikel

Opera in de media: week 1

Volgend artikel

Duistere Don Giovanni verdeelt Brussel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gatto Alvaro
    29 december 2014 at 20:42

    Bravissimo Ambrogione!!!! così caro, così simpatico, così bravo!