Nieuws

Bordspel Opera op de markt gebracht

Speluitgeverij The Game Master brengt eind oktober een nieuw bordspel op de markt: Opera. In het spel sta je aan het hoofd van een aristocratische familie en moet je proberen opera naar het grote publiek te brengen in een prominente Europese stad.

Opera zal tijdens SPIEL 2009 in het Duitse Essen worden gepresenteerd. SPIEL is de grootste spellenbeurs ter wereld en vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober.

Het bordspel neemt de spelers mee door drie operaperiodes: de barok, de klassieke tijd en de romantiek. De muziek van Monteverdi, Händel, Mozart, Beethoven, Wagner en Verdi staat centraal.

In het strategische en tactische spel (2-4 spelers) sta je aan het hoofd van een aristocratisch familie in één van zes belangrijke Europese steden (Londen, Parijs, Milaan, Wenen, Venetië of Berlijn). Je moet proberen opera naar het grote publiek te brengen.

Er zijn zes personages die je kunt gebruiken om je doel te bereiken: de Impresario, de Maestro, de Critico, de Architetto, de Signora en de Esperto. De Nederlandse spelregels zijn inmiddels al te downloaden.

Het spel is bedacht door Hans van Tol, met illustraties van Volkan Baga en een grafisch ontwerp van Arenea Kunkeler.

De speluitgeverij geeft vijf exemplaren van het spel weg door middel van een prijsvraag. Zie daarvoor de website van The Game Master. De prijsvraag kan tot uiterlijk 15 oktober beantwoord worden.

Vorig artikel

De schatkamer van VAI

Volgend artikel

Youtube-portret: Madama Butterfly

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.