Buitenlands nieuwsNieuws

Schulz nieuwe intendant Berlijnse Staatsoper

Matthias Schulz, directeur van het Mozarteum in Salzburg, wordt vanaf seizoen 2018/2019 de intendant van de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Dat maakten de Berlijnse burgemeester Michael Müller en muziekdirecteur Daniel Barenboim woensdag bekend.

Matthias Schulz (foto: Thomas Bartilla).
Matthias Schulz (foto: Thomas Bartilla).

Schulz volgt Jürgen Flimm op, die sinds 2010 het operahuis in de Duitse hoofdstad leidt. Schulz begint zijn werk al op 1 maart 2016. Vanaf 1 september 2017 zal hij als co-intendant naast Flimm opereren en vanaf het eerste kwartaal van 2018 neemt hij de leiding geheel over.

De reden dat Jürgen Flimm nog een tijdje aanblijft, is om de overgang te begeleiden en om het gerenoveerde operahuis van de Staatsoper te kunnen openen. De Staatsoper bivakkeert al geruime tijd in het Schiller Theater en hoopt in de loop van seizoen 2016/2017 terug te keren naar zijn eigen huis.

De in München geboren Schulz is sinds maart 2012 de artistiek leider van de Stiftung Mozarteum Salzburg. Daarvoor werkte hij voor de Salzburger Festspiele. Hij is de tweede Mozarteum-directeur die de overstap naar een groot Duits operahuis maakt, nadat zijn voorganger Stephan Pauly naar de Oper Frankfurt vertrok.

Vorig artikel

Actie: Win Amore van Joseph Calleja!

Volgend artikel

Richter maakt acht uur durend wiegelied

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.