Buitenlands nieuwsNieuws

Davidsen en Hotea winnen Operalia

Sopraan Lise Davidsen en tenor Ioan Hotea hebben zondagavond de 23e editie van Operalia gewonnen. De finale van het door Plácido Domingo georganiseerde concours vond plaats in het Royal Opera House in Londen.

Alle prijswinnaars van Operalia 2015 (foto: Operalia / www.operaliacompetition.org).
Alle prijswinnaars van Operalia 2015 (foto: Operalia / www.operaliacompetition.org).

Sopraan Lise Davidsen won eerder deze maand drie prijzen op het Belvedere-concours in Amsterdam. In de Operalia-finale versloeg ze vier andere vrouwelijke finalisten (allemaal sopranen) in de strijd om de hoofdprijs. Ze ontving bovendien de publieksprijs en de Birgit Nilsson Prize.

Tenor Ioan Hotea had concurrentie van vijf andere mannelijke finalisten (twee tenoren, twee baritons en een bas-bariton). Hij was tenor Darren Pene Pati (tweede prijs en publieksprijs) en bariton Edward Parks (derde prijs) de baas.

In de speciale zarzuela-categorie dongen vijf zangers naar de hoofdprijzen. Ioan Hotea kwam ook in die categorie het beste uit de bus, naast sopraan Hyesang Park. Sopraan Kiandra Howarth kreeg de Culturarte de Puerto Rico Prize.

Operalia werd in 1993 opgericht door Plácido Domingo met het doel om de grootste talenten en persoonlijkheden uit de operawereld te ontdekken. Vele beroemde zangers traden bij Operalia voor het eerst in de internationale spotlights, waaronder Sonya Yoncheva, José Cura en John Osborn.

De finale van Operalia is nog terug te zien op Medici.tv.

Vorig artikel

Christof Loy regisseert intieme Jenůfa

Volgend artikel

Delft Chamber Music over Hoofd & Hart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.