Nieuws

Thema Operadagen bekend: Nieuwe Wegen

Operadagen Rotterdam staat in 2016 in het teken van ‘Nieuwe Wegen’. Het is het vierde en laatste deel van het overkoepelende thema'(R)evolutie’, dat de afgelopen jaren centraal stond op het festival. Op 16 maart wordt het volledige programma bekendgemaakt.

(© Operadagen Rotterdam)
(© Operadagen Rotterdam)

De afgelopen drie edities hield Operadagen Rotterdam zich bezig met de vraag: wat betekent de revolutionaire leus ‘vrijheid, gelijkheid, broederschap’ nog vandaag de dag? Elk van die drie idealen kreeg een eigen festivaleditie.

In de afsluitende editie van het revolutiethema richt het festival de blik op de toekomst. “Op de nieuwe wegen die opera- en muziektheatermakers inslaan, op de nieuwe wegen die ons publiek verkent en de nieuwe wegen die Operadagen Rotterdam bewandelt”, aldus het festival.

Operadagen Rotterdam is van plan wederom heel Rotterdam te gebruiken voor zijn activiteiten, van de grote culturele podia tot allerlei verrassende locaties. Over het programma zegt de organisatie nog niet meer dan dat het varieert van “klassiekers in een nieuw jasje tot relevant nieuw werk”.

Bekende elementen als de Operawandeling, PARSIFAL en Van Smartlap tot Opera keren terug. Ook Operadagen Thuis vormt weer onderdeel van het programma. Met dat initiatief brengt het festival opera in de huiskamers van liefhebbers, door middel van concerten van zangers en zangeressen van de Nieuwe Stemmen. Geïnteresseerde liefhebbers kunnen zich vanaf 20 januari inschrijven.

Operadagen Rotterdam vindt plaats van 20 tot en met 29 mei. Op 16 maart is er een Kick Off waar het volledige programma bekendgemaakt wordt. Zie voor meer informatie www.operadagenrotterdam.nl.

Vorig artikel

Tanejevs trilogie Oresteia uitgebracht op cd

Volgend artikel

Opera in de media: week 2

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.