Home » Nieuws

Arthaus presenteert uiteenlopende titels

24 november 2009 Geen reacties

Vandaag heeft Arthaus Musik een uiteenlopend rijtje nieuwe opera-dvd’s op de markt gebracht. Er is werk van Humperdinck, Verdi, Offenbach en Donizetti. Ook is er een interessante documentaire over Händel verschenen.

De Händel-documentaire.

De Händel-documentaire.

Uit Dessau komt een Blu Ray-uitgave van Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck. De opname uit het Anhaltisches Theater is geregisseerd door Johannes Felsenstein en wordt muzikaal geleid door Stefan Rieckhoff. Sabine Noack en Cornelia Marschall zingen de titelrollen.

Op dvd heeft Arthaus een al wat oudere productie van Rigoletto uitgebracht. In de productie uit 2001 zingen solisten als Leo Nucci, Aquiles Machado en Inva Mula. De voorstelling is opgenomen in de Arena di Verona, het grootste nog in gebruik zijnde amfitheater.

Nog wat verder terug in de tijd – in 1997 om precies te zijn – werd Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach gefilmd bij de Opéra National de Lyon, nu ook uit op dvd. Natalie Dessay zingt Eurydice, Marc Minkowski dirigeert en de regie is van Laurent Pelly. Hij gaf de opera een modern jasje.

In een regie van Filippo Crivelli met decors en kostuums van de beroemde Franco Zeffirelli (traditioneel dus) is La Fille du Régiment verschenen. Het gaat om een productie uit 1996 van het Teatro alla Scala uit Milaan. Zangers zijn onder andere Paul Austin Kelly, Mariella Devia en Bruno Praticó.

Interessant is de documentaire Barockstar over het leven van Händel tijdens de barokperiode in Europa. In de film worden allerlei ‘Händel-locaties’ bezocht en spreken experts over hem.

Ook over de Wiener Sängerknaben is een docufilm verschenen, gemaakt door Curt Faudon. Onder de titel Silk Road wordt de geschiedenis van het beroemde jongenskoor verhaald.

Zie voor uitgebreide details over de nieuwe uitgaven en andere uitgaven van Arthaus Musik, TDK, Domo en C Major de website van C&S Entertainment.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.