Buitenlands nieuwsNieuws

Barihunk Gunn: ‘Je moet er goed uitzien’

Het uiterlijk wordt steeds belangrijker in de operawereld, dat is geen nieuws. Maar of dat zo goed is, daar zijn de meningen over verdeeld. Nathan Gunn vindt het ‘wel cool’. Maar als ‘barihunk’ heeft hij makkelijk praten.

Gunn op de cover van Opera News.
Gunn op de cover van Opera News.

In de Los Angeles Times verscheen een interview met de Amerikaanse ‘barihunk’ – kortgezegd een lekkere kerel met een bariton in zijn strot. Het artikel constateerde dat barihunks en andere ‘lekkere dingen’ op het toneel in populariteit groeien.

Bijvoorbeeld door de komst van de wereldwijde uitzendingen van producties van de Metropolitan Opera zijn de eisen aan het uiterlijk van zangers steeds hoger. Gunn moest er zelf eerst weinig van hebben, maar vindt het toch ook wel ‘een soort van cool’, die aandacht van het grote doek voor zo’n klassieke kunstvorm als opera.

“Er is een verschuiving bezig in de operawereld waarin je fysiek heel belangrijk wordt. Niet alleen hoe je acteert, maar ook hoe je eruit ziet”, zegt hij tegen de krant. “Je moet goed bewegen, je moet goed acteren, je moet er goed uitzien en je moet goed zingen. De competitie is harder.”

Lees het volledige interview op de website van de Los Angeles Times.

Vorig artikel

Opera Willem II beleeft wereldpremière

Volgend artikel

Mozarteumorchester laat veel pracht liggen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.