Buitenlands nieuwsNieuws

Prada vindt Metropolitan-artiesten te dik

De bekende ontwerpster Miuccia Prada is niet te spreken over de ‘rondingen’ van zangeressen van de Metropolitan Opera. Prada is gevraagd kostuums te maken voor een nieuwe productie van Attila van Verdi, maar zou uitgeroepen hebben: ,,Ik heb modellen nodig!”

Volgens Nu.nl was Prada bezig met een doorpas van kostuums in de voorbereiding van de Attila-productie toen ze uiriep: ,,Ik kan deze vrouwen toch niet aankleden. Ik heb modellen nodig!”

Prada beklaagde zich over de ‘rondingen’ van de zangeressen. Het operahuis verving daarop een deel van de niet-zingende cast door modellen, aldus een bron binnen de Metropolitan Opera tegen Paper Magazine.

Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat er een geheel nieuwe castingronde komt. Wel zei een woordvoerder van het operahuis tegen de New York Post dat er een wijziging in het concept is gemaakt.

De productie van Attila wordt geregisseerd door Pierre Audi. De muzikale leiding is in handen van Riccardo Muti. In de cast zitten zangers als Violeta Urmana, Ramón Vargas, Carlos Alvarez en Ildar Abdrazakov. De opera gaat op 23 februari 2010 in première.

Vorig artikel

Youtube-portret: Barbara Frittoli

Volgend artikel

Weg met het regietheater!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 12 december 2009 at 20:43

    Stom wijf die Miuccia Prada….heeft niets te zoeken in de opera, dat is duidelijk.