Buitenlands nieuwsNieuws

Filmpje: Candide bij de Vlaamse Opera

De Vlaamse Opera sluit het oude jaar af en gaat het nieuwe jaar in met een nieuwe productie van Candide van Leonard Bernstein. De productie ging op 15 december in première. Zie hieronder een filmpje dat een blik gunt achter de schermen.

Promotiebeeld van de Candide-productie (afbeelding: Vlaamse Opera).
Promotiebeeld van de Candide-productie (afbeelding: Vlaamse Opera).

Met Candide brengt de Vlaamse Opera haar seizoen in Antwerpen ten einde en start het in 2010 haar seizoen in Gent. De regie is in handen van Nigel Lowery, de muzikale leiding verzorgt Yannis Pouspourikas.

In de cast zitten zangers als Michael Spyres (Candide), Jane Archibald (Cunegonde) en Graham Valentine (Pangloss/Martin).

De Standaard was matig tevreden over de productie. ,,Je hebt de indruk dat de Vlaamse Opera zich met deze groots opgezette productie wat vertild heeft”, schreef de recensent over de drukke regie. ,,Het is iets te veel van het goede.”

De muzikale invulling en de zangers kregen wel positieve woorden. ,,De huisdirigent en koorleider Yannis Pouspourikas geeft de muziek wat ze nodig heeft: veel vaart en panache.”

Hieronder het filmpje dat de Vlaamse Opera van de productie maakte.

Making of Candide from PR Vlaamse Opera on Vimeo.

Vorig artikel

New Yorkse Hoffmann in bioscoop

Volgend artikel

Nog kaarten nieuwjaarsconcert Westbroek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.