Buitenlands nieuwsNieuws

Hermus boekt groot succes met Tosca

Het regent sterren in Leeds. Opera North heeft met zijn nieuwe productie van Tosca een storm van positieve publiciteit losgemaakt. De Nederlandse dirigent Antony Hermus deelt in de lof.

Antony Hermus. (© Marco Borggreve)

De nieuwe Tosca-enscenering van Edward Dick ging op 16 september in première. Dick biedt een hedendaagse, rauwe kijk op Puccini’s bekende drama, expliciet geweld niet schuwend. De critici zijn ermee in hun nopjes; boven hun recensies louter vier en vijf sterren. “Drama to hit you in the gut”, kopt The Independent. “A brutal, thumping success”, vindt The Telegraph. En The Guardian noemt het “compelling and creepy”.

Hieronder een clip van de productie:

De productie staat onder leiding van de Nederlandse dirigent Antony Hermus, met Giselle Allen, Rafael Rojas en Robert Hayward in de belangrijkste rollen. Hermus maakt met deze productie zijn debuut bij Opera North. Zijn directie werd na de première omschreven als niet-aflatend spannend (The Guardian). Hij haalde alle dramatische kwaliteiten uit Puccini’s werk (Bachtrack) en deed dat op energieke wijze (The Independent), met een geweldige, uitbundige orkestklank (The Arts Desk).

Tosca is nog tot en met 13 oktober in Leeds te zien en reist daarna langs Newcastle, Hull, Nottingham en Salford. Zie voor meer informatie de website van Opera North.

Antony Hermus komt tussen de Tosca-voorstellingen door naar Nederland voor een paar concerten bij het Residentie Orkest. Nadat de tour van Opera North is afgerond komt hij naar de Nederlandse Reisopera, waar hij vanaf december Die tote Stadt van Korngold dirigeert. Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Antony Hermus.

Vorig artikel

Mitchell regisseert Jenůfa bij DNO

Volgend artikel

Maria Callas als hologram de wereld rond

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.