Buitenlands nieuwsNieuws

Los Angeles Opera presenteert mager seizoen

De Los Angeles Opera presenteerde woensdag haar nieuwe seizoen, 2010/2011. De programmering is flink gekrompen: 75 voorstellingen worden 42 voorstellingen, 10 producties worden 6 producties. Dat bericht de Los Angeles Times.

De Los Angeles Opera moet net als de Washington Opera – dat eveneens gerund wordt door de bekende tenor Plácido Domingo – bezuinigen. Met vier producties minder gaat het LA-publiek er fors op achteruit. En dat in een seizoen waarin het operahuis haar 25-jarig bestaan zal vieren.

De LA Opera kwam onlangs in het nieuws doordat het een lening van 14 miljoen dollar nodig had om haar peperdure Ring-project te kunnen bekostigen – een project waarmee het huidige seizoen afgesloten wordt.

Mede door die financiele perikelen kan Domingo zich volgend seizoen minder permitteren, zo gaf hij toe tijdens de persconferentie waarop het seizoen werd aangekondigd.

Het seizoen begint met de wereldpremiere van Il Postino van de Mexicaanse componist Daniel Catàn. Verder zijn er nieuwe producties van Rigoletto en Il Turco in Italia en reprises van Le nozze di Figaro en Lohengrin.

Het seizoen wordt afgesloten met The Turn of the Screw van Benjamin Britten. Die productie leidt een vierjarig project rondom de Britse componist in, wiens honderdste geboortedag in 2013 wordt gevierd.

In de productie van Il Postino zingt Domingo zelf mee. De titelrol is daar voor tenor Charles Castronovo.

Andere opvallende namen in de nieuwe programmering zijn George Gagnidze, die bij het operahuis debuteert als Rigoletto, Nino Machaidze en Thomas Allen, die in Il Turco in Italia zullen zingen, en Patricia Racette, die in The Turn of the Screw zal optreden.

Vorig artikel

Romantische Wagner in première bij DNO

Volgend artikel

Youtube-portret: Werther

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.