Buitenlands nieuwsNieuws

Bayreuth maakt makers Ring 2020 bekend

De Finse dirigent Pietari Inkinen en de Oostenrijkse regisseur Valentin Schwarz zijn geëngageerd om in 2020 bij de Bayreuther Festspiele een nieuwe productie van Wagners Ring des Nibelungen te maken. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Pietari Inkinen maakt volgend jaar zijn Bayreuth-debuut met Wagners magnum opus. (© Mechthild Schneider)

Pietari Inkinen zal met de nieuwe Ring – die nu al volop besproken wordt – zijn debuut op de Bayreuther Festspiele maken. Inkinen dirigeerde de Ring eerder bij Opera Australia (2013) en leidde vorig jaar een productie van Die Meistersinger von Nürnberg bij hetzelfde gezelschap. De Ring-delen Das Rheingold en Die Walküre dirigeerde hij al eens bij het Teatro Massimo in Palermo.

Inkinen is sinds 2017 chef-dirigent van de Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern en sinds 2016 chef van het Japan Philharmonic Orchestra. Als gast-dirigent was hij onder meer te gast bij het Concertgebouworkest. Op 9 augustus verschijnt een cd van Inkinen met delen uit Siegfried.

Valentin Schwarz is een jonge (1989) regisseur uit Oostenrijk, die in 2017 op de internationale regiecompetitie Ring Award meerdere prijzen won. Hij was als stipendiaat al eens bij de Bayreuther Festspiele aanwezig. De afgelopen jaren maakte hij ensceneringen voor de operahuizen in Montpellier, Karlsruhe, Darmstadt, Wenen en Keulen. Een Wagner-opera staat nog niet op zijn cv.

De bezetting van de nieuwe Ring werd woensdag eveneens bekendgemaakt. In de casts van de vier delen zingen onder anderen Günther Groissböck (Wotan), Klaus Florian Vogt (Siegmund), Lise Davidsen (Sieglinde), Petra Lang (Brünnhilde) en de Nederlandse tenor Arnold Bezuyen (Mime in Das Rheingold en Siegfried).

Vorig artikel

Consensus Vocalis brengt Chanting Forest

Volgend artikel

Via Musica wijdt festival aan Parijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.