Nieuws

Grote operaproducties binnenkort op internet te zien

LONDEN – Classical TV gaat vanaf volgende maand operaproducties van beroemde internationale operahuizen uitzenden via internet. Op het programma staan onder meer elf voorstellingen van de Metropolitan Opera en een nieuwe La Bohème van de English National Opera.

Met die laatstgenoemde opera van Giacomo Puccini wordt de website begin februari gelanceerd, bericht de BBC. Daarna volgen, naast producties van de Met, voorstellingen van onder meer het Bolshoi en Mariinsky theater, Opernhaus Zürich en het Parijse operaballet. Het gaat daarbij niet alleen om opera, maar ook om klassieke muziek in het algemeen, jazz en theater.

Iedere twee weken wordt er een productie uitgezonden. Die kan tegen betaling (zo’n 10 dollar) bekeken worden. Er moet tevens een archief komen met honderden uren aan gratis video’s.

Classical TV hoopt met de website de eerste grootschalige internetzender voor uitvoerende kunsten te worden. De zender is te vinden op www.classicaltv.com.

Vorig artikel

Place de l'Opera van start met cd- en dvd-recensies

Volgend artikel

Rattle's eerste Walküre smaakt naar meer

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.