Nieuws

Cité de l’Opera: Bernard, Julius en J’Nai

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 264.

Wisselend beeld
Bij sommige operahuizen is Plácido Domingo uit de gratie, maar tijdens het CC Forum ‘Investment in Sustainable Development’ in Monaco werd hij geëerd met een award.

Cultural distance
Sopraan Louise Alder richt zich tot de Britse staatssecretaris Oliver Dowden. Wat op veel plaatsen in de wereld al kan, mag in Groot-Brittannië niet.

Bij gebrek aan beter
Oxford Lieder biedt dit jaar niet minder dan veertig livestreams van het jaarlijkse liedevenement. Je hoeft er niet heen, maar kan er zo wel bij zijn.

Weinig Amsterdam
De BBC bracht afgelopen weekend een documentaire over Bernard Haitink, waarin zijn werk in Amsterdam er volgens de recensenten wat bekaaid van afkwam.

Publiekshonger
Ook grote namen als Julius Drake verlangen naar het publiek.

Vooruitkijken
In LA is het bijna altijd weer voor openluchtconcerten. Mezzosopraan J’Nai Bridges zingt er deze week. Begin volgend jaar wordt ze in Amsterdam verwacht voor haar rol als Giovanna Seymour in Anna Bolena.

Thomas is meer dan een projectie
Komend weekend gaat in Berlijn Quartett in première onder regie van Barbara Wysocka. ‘Is alles om de persoon van de Marquise niet eigenlijk een projectie van haar?’ is haar retorische vraag. En dan bedoelt ze dus Valmont, gezongen door Thomas Oliemans.

Baas van ENO
De nieuwe artistiek directeur van de English National Opera trad in mei aan. Annilese Miskimmon vertelt over haar eerste ervaringen en haar opvattingen in een podcast.

Alagna chante
Roberto Alagna komt over een maand met een nieuwe cd. Ditmaal geen aria’s, maar Franse chansons, waaronder klassiekers als ‘Les feuilles mortes’ en ‘J’attendrai’.

Vaarwel Nicolas
Op Twitter namen veel mensen online afscheid van Nicolas Mansfield, die per 1 oktober vertrekt bij de Nederlandse Reisopera.

Hoe gaat het in de cultuur?
Na de afkondiging van nieuwe maatregelen door het kabinet is het de vraag wat die betekenen voor de voorzichtig opbloeiende cultuursector

Toch naar Walhalla
Hoewel een complete Wagner-opera in deze maanden onmogelijk lijkt, lukte het in Berlijn toch om Die Walküre op de planken te brengen. Een recensent over de enscenering door Stefan Herheim: ‘Ja. Voll gelungen.’

Vorig artikel

Vox Luminis en Bachvereniging schitteren in King Arthur

Volgend artikel

Theaters Amsterdam moeten grote stap terug

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.