Nieuws

Seizoen De Doelen 2020/2021

Na De Nationale Opera, het Concertgebouw en de NTR ZaterdagMatinee heeft ook De Doelen zijn plannen voor seizoen 2020/2021 gepresenteerd. Voor liefhebbers van vocale muziek zijn er onder meer optredens van Stéphane Degout, Andreas Scholl en Magdalena Kožená.

De Doelen in Rotterdam. (© Tom Gosselaar)

De Doelen belooft het komende seizoen ‘meeslepende klanken, spectaculaire optredens, toonaangevende internationale orkesten en jonge aanstormers. Van vertrouwd klassiek naar vernieuwende luisteravonturen.’ De kaartverkoop start op 1 maart.

Hieronder een overzicht van de vocale highlights in de programmering:

24 oktober 2020
Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam spelen het oratorium Paulus van Mendelssohn. Daniel Reuss dirigeert en Ilse Eerens, Rosanne van Sandwijk, Thomas Walker en Henk Neven zingen de solopartijen.

29 oktober 2020
De countertenoren Andreas Scholl en Maarten Engeltjes zingen werken van Henry Purcell en John Blow, begeleid door Engeltjes’ ensemble PRJCT Amsterdam.

13 november 2020
Patrick van Deurzens eerste muziektheaterwerk Mancha Mancha! zou tijdens de afgelopen Operadagen Rotterdam in wereldpremière gaan, maar de uitvoering werd uitgesteld. In november is het dan toch zover. Jules Terlingen regisseert de baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd, die begeleid worden door Maarten van Veen en Hans Eijsackers op de piano.

15 november 2020
De bekende mezzosopraan Magdalena Kožená brengt met La Cetra een theatraal barokprogramma. Centraal staan zestiende- en zeventiende-eeuwse Italiaanse componisten, met een klein uitstapje naar onze tijd.

6 december 2020
Bariton Stéphane Degout zingt onder begeleiding van het Franse Ensemble Pygmalion solo’s uit onder meer Lazarus, Rosamunde en Alfonso und Estrella van Schubert, Szenen aus Goethes ‘Faust’ van Schumann, Oberon van Weber en Tannhäuser van Wagner. Raphaël Pichon dirigeert.

13 december 2020
De Nederlandse Bachvereniging speelt vier cantates uit het Weihnachtsoratorium van Bach, met verder werken van Stölzel en Buxtehude. Shunske Sato heeft de muzikale leiding en Viola Blache, Ulrike Malotta, Daniel Johannsen en Matthias Helm soleren.

15 februari 2021
De gerenommeerde bariton Matthias Goerne zingt onder pianobegeleiding van Lahav Shani, chef van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, liederen van Schubert, Mahler en Sjostakovitsj.

19 maart 2021
Tenor Mark Padmore brengt de Matthäus-Passion van Bach. Hij heeft de muzikale leiding over het Orchestra and Choir of the Age of Enlightenment en zingt tegelijk de rol van Evangelist. De solisten zijn onder anderen Mary Bevan, Paula Murrihy en Samuel Hasselhorn.

Zie voor de hele programmering de website van De Doelen.

Vorig artikel

Concertgebouw presenteert seizoen 2020/2021

Volgend artikel

The Bassarids van Henze uit op blu-ray

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.