Nieuws

DNO, Reisopera zeggen voorstellingen af

Door de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben Nederlandse theaters en concertzalen veel voorstellingen en concerten moeten annuleren. De Nationale Opera heeft al zijn voorstellingen tot en met 31 maart afgelast. De Nederlandse Reisopera heeft de eerste vier voorstellingen van Bruid te koop! afgezegd.

De overheid kondigde donderdag een verbod af op alle evenementen met meer dan honderd bezoekers. De maatregel treft de culturele sector hard.

Nationale Opera & Ballet blijft tot het einde van de maand dicht. (© Luuk Kramer)

De Nationale Opera zou op vrijdag 13 maart de vijfde editie van het Opera Forward Festival openen met de wereldpremière van Ritratto. Op maandag zou de première van Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny volgen, evenals kleinere voorstellingen als Das Jagdgewehr en Lied voor de maan. Het Amsterdamse operahuis meldt op zijn website dat kaartkopers spoedig bericht krijgen. Of de voorstellingen op een later tijdstip alsnog plaatsvinden, is niet bekend.

De Nederlandse Reisopera zou op zaterdag 14 maart zijn nieuwe productie van Bruid te koop! in première brengen in Enschede. Ook zou het Enschedese gezelschap zijn nieuwe seizoen presenteren. Zowel de première als de seizoenspresentatie zijn geannuleerd. Ook de voorstellingen in Groningen (22 maart), Utrecht (26 maart) en Maastricht (28 maart) zijn afgezegd.

Het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam hebben beide laten weten tot en met 31 maart alle concerten af te zeggen. De concertzalen lieten in een persbericht weten dat ze er alles aan doen om concerten op een later tijdstip alsnog plaats te laten vinden. Hetzelfde geldt voor alle concertzalen en theaters met meer dan honderd zitplaatsen, waaronder het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Muziekgebouw Eindhoven, de Edesche Concertzaal, TivoliVredenburg en het Zuiderstrandtheater.

Vorig artikel

Corona: operahuizen annuleren voorstellingen

Volgend artikel

Berend Eijkhout: Sprinkhaan en Jezus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.