Nieuws

Operahuizen blijven langer dicht

De Nationale Opera heeft vanwege de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus al zijn voorstellingen tot en met 6 april moeten afzeggen. Bij Belgische operahuizen zijn de gevolgen van de maatregelen al tot in mei merkbaar.

Nationale Opera & Ballet blijft nog langer dicht: tot en met 6 april. (© Luuk Kramer)

Eind vorige week moesten theaters en schouwburgen op last van de overheid tot en met 31 maart hun deuren sluiten. In het weekend werden de maatregelen aangescherpt, waardoor alle voorstellingen bij onder meer De Nationale Opera tot en met 6 april uitvallen. Het Amsterdamse operahuis laat bovendien al zijn medewerkers voorlopig vanuit huis werken. Kaartkopers krijgen zo spoedig mogelijk bericht, belooft het gezelschap.

De Nederlandse Reisopera annuleerde voor het weekend de eerste vier voorstellingen van zijn nieuwe productie Bruid te koop!. De vijfde en zesde voorstelling zijn inmiddels ook afgezegd, volgens informatie van de betreffende theaters, het Theater Heerlen en het Zuiderstrandtheater.

Opera Vlaanderen heeft al zijn voorstellingen en activiteiten tot eind april geannuleerd. Dat heeft ook consequenties voor producties in mei, omdat de repetitietijd daarvoor drastisch ingekort moet worden. De productie van Così fan tutte (gepland voor 23 april t/m 24 mei) komt daardoor te vervallen.

Eveneens vanwege ingekorte repetitietijd heeft de Munt besloten om zijn nieuwe productie van Pikovaya Dama (geplande première 21 april) naar een volgend seizoen door te schuiven. Het Brusselse operahuis hoopt dat het de tijd die daardoor in april/mei vrijkomt kan gebruiken om de resterende voorstellingen van zijn Da Ponte-trilogie in te halen.

Vorig artikel

In de viruscrisis gaat de muziek door

Volgend artikel

Seizoen Bayerische Staatsoper 2020/2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.