Nieuws

Bruid te koop! verplaatst naar het najaar

De Nederlandse Reisopera heeft de tournee van Bruid te koop! verplaatst naar het najaar. De productie, die op 14 maart in première zou gaan, staat nu gepland voor 3 oktober tot en met 11 november.

Scène uit Bruid te koop! (© Marco Borggreve)

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus moest de Nederlandse Reisopera op de dag van de generale repetitie van Bruid te koop! de première en drie volgende voorstellingen afzeggen. Het Enschedese gezelschap heeft nu besloten om de tournee in zijn geheel naar het najaar te verplaatsen. ‘Op deze manier wordt de investering in tijd en geld die we gedaan hebben toch ten volle benut’, aldus adjunct-directeur Josef Fuchs. De reprise van Tristan und Isolde, die voor het najaar gepland stond, komt hierdoor te vervallen.

De volledige cast van Bruid te koop! is in het najaar beschikbaar, evenals het Noord Nederlands Orkest en dirigent Ed Spanjaard. Mensen die al kaartjes hadden gekocht voor voorstellingen in maart of april krijgen van hun eigen theater bericht over de nieuwe speeldatum van Bruid te koop!. Oorspronkelijk geplande theaters die in het najaar geen gelegenheid hebben om de productie te brengen, zoeken naar een oplossing voor reeds verkochte tickets.

De nieuwe tournee van Bruid te koop! ziet er als volgt uit: Enschede (3/10), première), Eindhoven (10/10), Maastricht (13/10), Den Haag (21/10), Zwolle (24/10), Utrecht (27/10), Apeldoorn (31/10), Amsterdam (5/11), Leeuwarden (7/11) en Rotterdam (11/11).

Vorig artikel

'Het zou zo'n waanzinnig vrolijke klucht zijn geworden'

Volgend artikel

Van Wanroij ster in opname Jephté

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.