Nieuws

Videoclip: Claudia Patacca zingt ‘Helpen Hopen’

Het Wilminktheater is onder de naam Liedjes voor de Grote Hoop een initiatief gestart om mensen te midden van de coronacrisis hoop te geven. Mensen kunnen teksten/gedichten insturen, die door professionele op muziek gezet en opgenomen worden. Sopraan Claudia Patacca nam recent het tweede liedje, ‘Helpen Hopen’, op.

‘Twente kent een grote traditie van muziek. Het was eeuwen de uitlaatklep voor een schraal leven op oale groond. Deze tijd vraagt weer om die uitlaatklep’, zo schrijft het Wilminktheater op zijn website. Met de campagne Liedjes voor de Grote Hoop wil het Enschedese theater in die uitlaatklep voorzien.

Het initiatief startte met het liedje ‘Ik kijk, jij lacht’ op een tekst van Caroline Niekus, gezongen door Joppe Klein. Afgelopen zaterdag nam Claudia Patacca het tweede liedje op: ‘Helpen Hopen’ op een tekst van Ron Huijzer en met muziek van pianist en componist Maarten de Groot, die in de opname de theremin (voorloper van de synthesizer) bespeelt.

‘Het is een mooi liedje over het verlies van een dierbare’, zegt Patacca. ‘Het is een soort van pop-luisterliedje en ik zing het met een licht klassieke touch. Heerlijk om te doen en om in het Nederlands te zingen.’

In mei zal Claudia Patacca voor het Wilminktheater drie opera-aria’s opnemen. Zie voor meer informatie de website van het Wilminktheater.

Vorig artikel

Van Wanroij is ware tragédienne in Phèdre

Volgend artikel

Opera in de media: week 18 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.