Nieuws

Crisis hakt erin bij festival Florence

FLORENCE – Maggio Musicale Fiorentino ziet zich genoodzaakt zwaar te bezuinigen op haar festivals in Florence, omdat de Italiaanse overheid vanwege de economische situatie flink kort op subsidies voor culturele organisaties. Dat bericht The Associated Press.

De Florentijnse festivals in lente en zomer staan stevig in het hele scala aan operafestijnen in Europa. Traditioneel staan er grote opera’s met grote namen op het programma.

Dit jaar moet die pracht en praal echter aanzienlijk beknopt worden. Gisteren maakte de organisator, Maggio Musicale Fiorentino, bekend dat het zwaar moet bezuinigen en dat het daarom binnenkort met een herziene programmering zal komen. Volgens Corriere della Sera vallen in elk geval Billy Budd van Britten en Macbeth van Verdi af.

De lokale overheid van Florence heeft nog wel wat geld bijgelegd om een deel van het programma te redden. De festivals zijn van grote waarde voor de uitstraling en de status van de stad.

Vorig artikel

Kreizberg vertrekt in 2011 bij Nederlands Philharmonisch Orkest

Volgend artikel

Vanavond (28/2) I puritani op Radio 4

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.