Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo weer terug op het toneel

Plácido Domingo staat vrijdagavond 16 april voor het eerst na zijn operatie weer op het toneel, als Simon Boccanegra bij het Teatro alla Scala in Milaan. Domingo ging zes weken geleden onder het mes vanwege kanker in zijn dikke darm.

De 69-jarige Domingo vertelde aan The Associated Press dat hij even vreesde dat zijn carrière voorbij zou zijn, toen er kanker in zijn dikke darm ontdekt werd. De operatie was echter succesvol en vrijdagavond maakt hij zijn rentree. De tenor is extra blij dat dat in het beroemde Teatro alla Scala gaat gebeuren.

Domingo zingt de baritonpartij Simon Boccanegra van Verdi, een rol die hij eind vorig jaar voor het eerst op zich nam bij de Staatsoper Unter den Linden en daarna ook bij de Metropolitan Opera zong.

De Scala heeft de Berlijnse productie overgenomen, met enkele lichte aanpassingen aan de regie van Federico Tiezzi. Daniel Barenboim dirigeert. De rest van de cast bestaat uit onder andere Ferrucio Furlanetto, Anja Harteros en Fabio Sartori.

Domingo gaat na Milaan door voor optredens in onder meer Londen, Madrid, Los Angeles en Wenen.

Vorig artikel

Julia Kleiter zingt prachtige Pamina bij Met

Volgend artikel

Rob Zuidam krijgt Kees van Baarenprijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.