Nieuws

Kranten loven cast van Opera Zuids Figaro

De kranten zijn over het algemeen positief over de première van Le nozze di Figaro bij Opera Zuid, afgelopen zaterdag 22 mei. Gemengde gevoelens waren er bij de regie en het orkest, maar de cast kreeg veel lof.

Le nozze di Figaro is de laatste productie van Opera Zuid dit seizoen. Het is direct een feestelijke productie, omdat het gezelschap dit jaar haar twintigste verjaardag viert.

Zaterdag 22 mei begon het gezelschap met de tournee van de productie, in het Parktheater in Eindhoven. De Volkskrant repte over een ‘overtuigende Figaro’. ,,Bewonderenswaardig zijn de prestaties van de bijna geheel Nederlandse zangersploeg”, schreef de recensent. ,,De vocale typecasting is één van de sterke troeven van Opera Zuid.”

Karin Strobos kreeg als Cherubino vooral veel lof, ook in al de andere kranten. Martijn Sanders (Figaro) werd door de Volkskrant getypeerd als ‘een jonger broertje van Arnold Schwarznegger’. De krant vond verder de lichte bariton Willem de Vries in de rol van graaf een geslaagde keuze.

De Telegraaf vond De Vries juist kleurloos, maar had wel veel lof over voor Strobos. De Limburger prees verder de prestatie van Kim Savelsbergh als gravin.

Het vierkoppige regieteam kreeg gemengde reacties. Trouw vond het decor ‘stijf en kil’, maar was wel weer enthousiast over de vrij vertaalde boventiteling en de vaart van de voorstelling. Het Eindhovens Dagblad was ronduit positief en sprak over ‘speelse knipogen’ en ‘vele regiegrapjes’.

Het Brabants Orkest speelde volgens de meeste recensenten niet altijd even nauwkeurig (De Limburger: ,,Het maakt er af en toe een potje van”), maar het groeide wel in de voorstelling.

Zie voor meer informatie over de productie de website van Opera Zuid. De recensie van Place de l’Opera volgt na de voorstelling op 10 juni.

Vorig artikel

Zajick maakt zich sterk voor ‘de grote stem’

Volgend artikel

Expressieve Luisa Miller uit de oude doos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.