Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Opera Rara neemt Rossini-rariteit op

9 september 2010

door

Het label Opera Rara gaat Rossini’s zelden opgevoerde opera Aureliano in Palmira opnemen. De pittige titelrol wordt gezongen door de Amerikaanse tenor Kenneth Tarver, die de rol na de opnamesessies tijdens een concert in Londen zal laten horen.

Aureliano in Palmira is één van de minst opgevoerde opera’s van Rossini. Het is een tweeakter die op Tweede Kerstdag 1813 in première ging in de Scala in Milaan. Het werk gaat over de strijd tussen keizer Aurelius en de Perzische prins Arsace over de mooie koningin Zenobia.

Kenneth Tarver (foto: Joan Tomás / Fidelio Artist).

Opera Rara, een label dat onbekend operarepertoire op cd vereeuwigd, brengt binnenkort een opname van het werk uit. De opname wordt gekoppeld aan een concertante opvoering van de opera in de Royal Festival Hall in Londen, op 23 oktober.

De uitvoering wordt verzorgd door het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Maurizio Benini. In de cast zitten zangers als Silvia Tro Santafé, Catriona Smith en, in de titelrol, tenor Kenneth Tarver. Tarver zingt ook op de opname de titelrol.

Tarver is een veelgevraagde belcanto-tenor. In Nederland was hij in 2009 te zien in Haydn’s Orlando Paladino, tijdens een opvoering van de ZaterdagMatinee. Volgens het persbericht van zijn manager is Aureliano één van de moeilijkste rollen van Rossini.

De eerste opname van het werk is het niet. In 1996 maakte bijvoorbeeld het label Bongiovanni een live-opname van de opera, toen die op het Rossini in Wildbad-festival werd uitgevoerd.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.